Twee rackets

Studentendingen: ACLO en (top)sport tijdens je studie

 

Wat gebeurt er allemaal rondom je studie aan de Hanze? Een uitgebreid, vermakelijk en informatief antwoord op deze vraag krijg je in de vierdelige podcastserie ‘Studentendingen’.

 

Live opgenomen tijdens de open dag van zaterdag 9 november 2019 en gepresenteerd door Cas Mooij. Alles wat belangrijk, leuk en interessant is rondom het studeren en studentenleven. Voor (aankomend) studenten en ouders.

 

 

Zo rond de lunchtijd schoven Emma Smeenge en Wouter Rutjes aan om te praten over sport. Want student zijn is topsport en fit worden doe je bij de ACLO, oftewel de Academische Centrale voor Lichamelijke Opvoeding voor zowel Hanze- als RUG-studenten.

 

Op en rond het sportterrein dat grenst aan de campus worden meer dan honderd sporten aangeboden. Zo nu en dan is dat iets ludieks, zoals ballonnensquash of black light volleybal, maar doorgaans zit er voor iedereen wat bij. Van onderwaterhockey tot schermen, van paaldansen tot e-sports. Ben je meer van het organiseren? Dat kan ook: aankomend jaar viert de ACLO haar 75-jarig bestaan, en daar hebben ze commissieleden voor nodig.

 

 

Wouter kan ons uitleggen hoe het in zijn werk gaat als je een topsportregeling hebt, want hij squasht op hoog niveau. Hij combineert dit met zijn studie sportkunde en het werven van sponsors, en is eigenlijk een sportief ondernemer. Dat is geen overbodige luxe, want met squashen verslijt je veel materiaal.

 

Dus of je nu per training drie paar schoenen verslijt of naar de kroeg sprint voor de derde helft, je kunt terecht bij de ACLO.