Twee rackets

NK 2018

NK 2018

Het NK, gehouden in het Frans Otten stadion in Amsterdam, begon op donderdag 8 februari 2018. Ik speelde dit kampioenschap in de categorie Heren C. Voor dit kampioenschap was ik rechtstreeks geplaatst als speler (plaats 9/12). 

 

Ik speelde mijn eerste wedstrijd tegen Steven van Veen (17/24). De wedstrijd begon om 18.30 uur. Het werd een makkelijke wedstrijd. In een half uur won ik met 3-0.

 

De tweede wedstrijd was om 20:30 uur tegen Bart Konijn (5/8 en de uiteindelijke Nederlands kamioen). Na een pittige wedstrijd van bijna een uur verloor ik jammer genoeg met 3-0.

 

Op dit vierdaagse kampioenschap gehouden was ik de tweede dag (vrijdag) niet ingepland. Op zaterdag 10 februari mocht ik weer aantreden om half 1 om het op te nemen tegen Jeroen van der Meer. Deze wedstrijd won ik met 3-0. Door dit resultaat kon ik verder strijden voor plek 9 tot en met 11.

 

Later die dag mocht ik het opnemen tegen Wouter Schellekens (17/24). Na een leuke wedstrijd won ik deze ook met 3-0.

 

De laatste dag van het NK was op zondag 11 februari. De strijd om de 9de en 10de plaats in de heren C speelde ik tegen Joep Martens (9/12) die ook 9de geplaatst was voor het NK, net zoals ik. Het werd een erg leuke, maar zware wedstrijd. Hij wist mij met 3-0 te verslaan. 

 

Het was een heerlijke wedstrijd vooral omdat we erg aan elkaar gewaagd waren. Dat was te zien doordat we lange rally’s speelden. Ik ben uiteindelijk als 10de geëindigd in de Heren C. 

 

Het leuke van het spelen van een NK is dat je tegenstanders tegen komt waar je normaal niet veel mee speelt. Verder heb ik door het spelen van dit NK weer een hoop ervaring opgedaan.

 

NK 2018 heren C